Ex -Yu

Taksisti blokirali uži centar Beograda: Ukazuju na kršenje zakona

Taksisti blokirali uži centar Beograda: Ukazuju na kršenje zakona
Foto: Tanjug | Taksisti blokirali uži centar Beograda: Ukazuju na kršenje zakona

BEOGRAD - Strukovno udruženje taksi preduzetnika (SITAB) ponovo je danas organizovalo protest, pa su ulice u centru Beograda blokirane za saobraćaj.

Taksisti su formirali kolonu od Terazija preko Trga Nikole Pašića do Narodne Skupšitne, tako da taj dio grada nije prohodan, dok saobraćaj u okolnim ulicama reguliše policija.

Vozači ne mogu iz Bulevara kralja Aleksandra, preko Dečanske da dođu do Trga republike, ali ni iz pravca Terazija da stignu do Ulice kneza Miloša ili Takovske.

Zbog zatvorenih ulica došlo je do promjena i u gradskom prevozu, pa linije 24, 26, 27, 37, 44 i 58 saobraćaju izmenjenim trasama u oba smera.

Autobusi sa tih linija idu Takovskom i Džordža Vašingtona kako bi izbjegli potez oko trga Nikole Pašića, a zatim nastavljaju redovnim trasama, prenio je Blic.

Zahtjev taksista je da se, kako kažu, u oblasti taksi prevoza sprovodi zakon i inspekcijske kontrole.

"Cilj protesta je da se javnosti ukaže da se zakon krši. Zahtevamo da državna i lokalna samouprava počnu da sprovode zakon i da inspekcija svakodnevno vrši kontrolu", navodi se u saopštenju SITAB-a koje su mediji dobili na licu mjesta.

Predstavnici udruženja tvrde da "CarGo" radi i obavlja javni prevoz u suprotnosti sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju.

Taksisti su najavili da će protest trajati dok im se ne ispune zahtejvi ili dok ne dobiju pisane garancije da će se zakon sprovoditi i dodali da očekuju da im se obrati neko od nadležnih.

Inače, SITAB je protest upozorenja održao 27. maja, ali su se ponovo odlučili na protest, jer kako kažu, nisu dobili odgovor, odnosno reakciju, nadležnih organa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije