Ex -Yu

Telegram: "Lički Tuđman" ponovo član HDZ-a

Telegram: "Lički Tuđman" ponovo član HDZ-a
Foto: novilist.hr | Telegram: "Lički Tuđman" ponovo član HDZ
Tanjug

ZAGREB - Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica ovih dana je postala bogatija, kada joj se vratio Josip Mraović, gospićki privrednik, poznatiji i kao “lički Tuđman”, koji je svojevremeno bio optužen za silovanje američke košarkašice iz lokalnog košarkaškog kluba.

Prema pisanju portala Telegram, Mraović je 2005. američkoj košarkašici Iliši Džeret u jednoj od soba svog hotela gurnuo prst u anus, a sud u Gospiću, u jednoj od , kako se navodi, najsramnijih presuda izrečenih u Hrvatskoj, zaključio je da je to bilo “isto što i rukovanje” i oslobodio ga krivice.

Vrhovni sud je ukinuo takvu presudu i naložio ponovno suđenje u Rijeci, pa Mraović ipak osuđen pravosnažno na dvije godine zatvora, od kojih je odslužio 20 mjeseci.

Mraović je 20 godina živio u Australiji, a kada se vratio u Gospić, gdje je kupio građevinsku firmu hotel “Ante”, u kojem je, kako se navodi, silovao američku košarkašicu, koja je u to vrijeme živjela u tom objektu i igrala u lokalnom timu.

Hoće li povratak Mraovića u HDZ štetiti toj stranci, pitanje je, kako se navodi, na koje u ovom trenutku nema odgovora.

Podsjeća se da je vrh HDZ-a nakon izbacivanja požeškog župana Alojza Tomaševića zbog optužbi za porodično nasilje poručio da takve stvari ubuduće neće tolerisati.

Inače, Mraović čeka i odluku Evropskog suda za ljudska prava kojem je tužio država jer smatra da je imao nepravedno suđenje u Rijeci zato što je ono bilo zatvoreno za javnost.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije