Ex -Yu

Teroristička organizacija prijetila smrću državnom tužiocu Sjeverne Makedonije

Teroristička organizacija prijetila smrću državnom tužiocu Sjeverne Makedonije
Foto: Pixabay/Pexels/Ilustracija | Teroristička organizacija prijetila smrću državnom tužiocu Sjeverne Makedonije

BITOLJ - Državni tužilac Sjeverne Makedonije Ljubomir Joveski dobio je putem pošte pretnje smrću od samozvane terorističke organizacije, sa zahtjevom da odustane od krivičnog predmeta koji je već obustavljen, objavilo je danas Javno tužilaštvo u Skoplju.

Navodi se da je Joveski prijetnje dobio juče u preporučenoj pošiljci poslatoj iz Bitolja, i da je pismo napisano na makedonskom i engleskom jeziku, prenosi Beta.

"Prijetnju je, kako se navodi u tom pismu, uputila teroristička organizacija koja se bori i ubija zbog nepravde i čiji su članovi spremni da ginu za ciljeve te organizacije", precizira tužilaštvo.

U pismu se traži da od daljeg gonjenja budu oslobođeni novinari makedonske televizije "Alfa", Goran Momirovski i Dragan Milosavljević, u postupku koji je, prema navodima tužilaštva, obustavljen krajem prošle godine.

Tužilaštvo navodi da je konkretan krivični postupak, na koji se odnosi prijetnja Joveskom, obustavljen u decembru 2021. godine, "jer je utvrdjeno da nema mjesta za postupanje javnog tužioca".

Pošiljka sa prijetećom porukom Joveskom biće dostavljena Ministarstvu unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije "radi ispitivanja sadržaja, navoda i osobe koja je poslala pismo", dodaje se.

Joveski je naveo da su "ovakve prijetnje uzaludne" i dodao da one neće pokolebati Javno tužilaštvo "u primjeni zakona i profesionalnom i odgovornom postupanju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije