Ex -Yu

Tešeš: Blokiraćemo put Srbije ka EU

Tešeš: Blokiraćemo put Srbije ka EU
Tešeš: Blokiraćemo put Srbije ka EU

ZAGREB - Novi predsjednik Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević Ivan Tešeš rekao je da će otežati put Srbije ka EU dok ne dobiju svoje.

 “Mi ne želimo nikakav rat sa Srbijom, mi samo želimo da oni nama daju ono što je naše. Mi ćemo im otežati put u Evropsku uniju jer Hrvatska ima to pravo glasa, moraju sve članice pristati da oni uđu u EU. Mi ćemo to otežati, zablokirati, sve dok ne lažu gdje je svaki hrvatski civil i branitelj iz Domovinskog rata“, naveo je Tepeš, a prenosi B92.

HSPASje u subotu za novog predsJednika izabrala doskorašnjeg vršioca dužnosti, koji se na toj poziciji našao poslije odlaska predsjednice Ruže Tomašić, hrvatske predstavnice u Evropskom parlamentu.

Stranka je osnovana 2009. godine, odvajanjem od Hrvatske stranke prava, a na izborima za Evropski parlament imala je dva kandidata, Tomašićevu i Tepeša.

Tepeš je i prije izbora za predsjednika davao izjave u vezi sa Srbijom. On je najavio da će od Vlade Hrvatske zatražiti uvođenje viznog režima građanima Srbije, pošto se vlast u Srbiji nije ogradila od izjava haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije