Ex -Yu

Tinejdžer se pobudio iz kome, tražio prijatelja koji je već sahranjen

Tinejdžer se pobudio iz kome, tražio prijatelja koji je već sahranjen
Foto: N.N. | Tinejdžer se pobudio iz kome, tražio prijatelja koji je već sahranjen

​Prošlog petka je u Srbiji došlo do teške željezničke nesreće. Podsjetimo, tada je na pružnom prijelazu voz udario u autobus koji je prelazio preko pruge te ga doslovno prepolovio.

Pola autobusa ostalo je s jedne strane pruge, a pola s druge strane. Na licu mjesta su poginule tri osobe, a još dvije su preminule istog dana u bolnici.

Među poginulima je bilo i dvoje tinejdžera, oboje od po 15 godina. Jedan tinejdžer je stradao na licu mjesta, dok je petnaestogodišnja djevojčica podlegla ozljedama u bolnici. U nesreći je povrijeđeno 27 osoba.

U busu kojeg je udario voz je bilo puno srednjoškolaca koji su u 7.20 kada je do nesreće došlo putovali do dvije obližnje srednje škole.

Kako javlja Telegraf, juče se iz kome probudio tinejdžer Marko L. iz Novog Sela. Čim se probudio svog oca Radoslava, kojeg su kratko pustili u njegovu bolničku sobu, je pitao kako je njegov prijatelj Aleksa D. Aleksa je u trenutku nesreće sjedio kraj Marka.

Telegraf piše kako Markov otac nije imao srca reći mu da mu prijatelja sahranjuju. Rekao mu je da je i on u bolnici.

Dodaju i kako je dječakova majka Jasnima izjavila kako je Marko, koji je bio jedan od troje najteže povrijeđenih u nesreći, sada u boljem stanju.

"Marko je sada dobro. Ima ozljedu sedmog pršljena u kralježnici, ne znam hoće li ići na operaciju. Juče se probudio iz kome i odmah je pitao za Aleksu. Sačekaćemo da se oporavi pa ćemo mu reći da je ostao bez prijatelja", ispričala im je.

Iako potresena, ispričala im je i kako je čula za kobnu nesreću. Rekla je kako joj je za nesreću došao reći prijatelj njenog sina.

"Marko uvijek ide tim autobusom, pohađa srednju školu Nikola Tesla u Nišu. Dva sata kasnije nam je na vrata zazvonio njegov prijatelj. Bio je jako uznemiren, ali nije bio povrijeđen pa je trčao do roditelja i javljao im za nesreću. Rekao mi je da je Markopovrijeđen. To mi je bio najstrašniji trenutak u životu", ispričala je zabrinuta žena.

Telegraf javlja i kako je Markova vršnjakinja, L.I. iz Čokota, koja ima teške povrede glave u boljem stanju. Njena porodica nije htjela iznositi detalje, ali su kratko poručili kako je skenerom utvrđeno da više nema krvarenja u mozgu.

Daljnje informacije ne žele iznositi dok se ona ne oporavi. Osim toga, stabilno je i stanje 31-godišnjeg vozača, ali ne dovoljno da bi ga saslušali. Upravo zato još nije pokrenuta istraga.

Ipak, Telegraf dodaje kako je za sada utvrđeno da vozač u trenutku nesreće nije telefonirao. Putnici su pak poručili kako je vozač pogledao samo na jednu stranu pruge te da zato nije vidio voz koji dolazi.

Osnovni javni tužilac, Saša Đokić, poručio je kako istraga ne može početi dok ne saslušaju vozača.

"Vozač je bio u komi. Više nije, ali ima jako krvarenje u abdomenu, zbog čega nije u stanju da se izjasni o nesreći. Kada bude bio doveden, biće nam dostavljena i krivična prijava, kao i svi dokazi koje je policija pribavila. njegov oporavak pratimo zbog ispitivanja, ali je i dalje neizvjesno kada će do toga doći", kazao je Đokić.

Telegraf dodaje i kako su 22 osobe i dalje u bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije