Ex -Yu

Tiodorović: Kovid propusnice od 24 sata nisu realne

Tiodorović: Kovid propusnice od 24 sata nisu realne
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić | Tiodorović: Kovid propusnice od 24 sata nisu realne

BEOGRAD - Ja sam za uvođenj kovid propusnica 24 sata, to je stav i stručnog dijela Kroznog štaba i jasan stav struke u svijetu, ali smo svjesni da je zabluda da bi to bilo moguće, rekao je član Kroznog štaba dr Branislav Tiodorović.

"Da bi doneli tako važnu odluku koja bi imala uticaj na mnoge, moramo da znamo da to nije relano i moguće. Ni u Komunalnoj miliciji nisu svi vakcinisani, nema ih dovoljno, ni inspektora nema dovoljno i to je nemoguće sprovesti", rekao je Tiodorović za TV Prvu.

Ocijenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv korona mjera, i dodao kako treba imati na umu da su sve mjere Kriznog štaba uvođene postepeno.

"Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odijum u javnosti. Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko do protesta kakve vidmo u Beču i Holandiji", rekao je Tiodorović.

On je naglasio da je od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske objekte do 20 časova procenat vakcinisan među maldima u Srbiji povećan na 35 procenata.

"Ja sam pre za to da umesto argumenta sile primenimo silu argumenata i siguran sam da nećemo imati ove scene kao u Evropi", ocijenio je Tiodorović.

On je rekao da Krozni štab još nije donio nikakvu odluku o javnom dočeku Nove godine.

"Mi smo demokratsko društvo. Svako može da ima svoj stav i predlog, ali Krizni štab to još nije predložio, a Vlada će morati da donese odluku. Za Egzit smo imali odličnu organizaciju, a mladi iako nisu bili svi vakcinisani bili su testirani. Da li možemo to da primenimo i da postignemo takvu kontrolu ispored Skupštine" upitao je Tiodorović kometarišući najavu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o javnom dočeku Nove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije