Ex -Yu

Todorić: Stvarni vlasnik Agrokora je Knighthead

Todorić: Stvarni vlasnik Agrokora je Knighthead
Foto: N.N. | Todorić: Stvarni vlasnik Agrokora je Knighthead

Ivica Todorić, vlasnik „Agrokora“, danas je opet pisao na svom blogu.

"Pravnim aktom treba regulirati poziciju Knightheada i Roll Up-a", naslov je teksta u kojem se kaže kako je pravi vlasnik „Agrokora“ „Knighthead“.

"'Knighthead' je od 10. aprila 2017. god. neformalni (stvarni) vlasnik 'Agrokora', što mu je omogućio Lex Agrokor. U međuvremenu, Knighthead ojačava svoju pravnu i finansijsku poziciju roll-up ugovorom. Ovim nastaju pravne i kriminalne okolnosti, prestaje vladavina prava, a i finansijski položaj Agrokora je bitno otežan“, piše Todorić.

Kako dalje navodi roll-up aranžman je zamijenio neustavni Lex i došlo je do privatizacije državnih ovlaštenja, a u ovakvoj situaciji pravu su ruke vezane.

„Nemoguće je zakonito poslovati u nezakonitom okviru i nemoguće je postići opstanak 'Agrokora' dok su sve glavne odluke delegirane lešinarskom fondu, čiji apetit je isključivo preuzimanje. Preuzimaju u saradnji sa onima koji su to omogućili.

Potpisom roll-up ugovora Ante Ramljaka i 'Knighthead' su ucijenili sve i time osigurali svoju vlast nad 'Agrokorom' i to sa milijardom Evra koje kontroliše 'Knighthead'. Znači time preuzimaju kontrolu nad vođenjem procesa i sudbinom opstanka 'Agrokora'. Jednostavno rečeno, ovaj nezakonit aranžman je ubiti prividan posao koji u svojoj suštini predstavlja preuzimanje kontrole nad kompanijom. Ovo je istina! Takav aranžman je sponzorisala Vlada Hrvatske koja je time garantovala provođenje bezakonja. Dok postoji ovaj ugovor - svaki mogući povjerenik je Ramljak, a svaka moguća ministrica  - Dalić. 

Jedino rješenje za:

a)   povratak na pravni put;

b)   da se pravnim aktom reguliše roll-up ugovor

c)    da se pravnim aktom reguliše 'Knightheadova' pozicija, zbog trgovanja uticajima koji su mu omogućili ministrica Dalić i vanredni povjerenik Ante Ramljak pravnim aktom (roll-up ugovorom)

d)    debokloadu Agrokora i nastavljanje procesa u skladu sa Ustavom i svim pravnim propisima Republike Hrvatske, u interesu svih dionika kao i nastavka uspješnog poslovanja 'Agrokora'.

Sud mora reagovati, pravni poredak Hrvatske je na ispitu", piše Todorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije