Ex -Yu

Todorić danas u tužilaštvu

Todorić danas u tužilaštvu
Foto: N.N. | Todorić danas u tužilaštvu

ZAGREB - Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u Županijskom državnom tužilaštvu iznosi svoju odbranu za izvlačenje novca iz Agrokora.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko firme Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Od pokretanja istrage Todorić, koji je po odluci Visokog suda u Londonu izručen Hrvatskoj, nije ispitan u tužilaštvu, ali je sve sumnje u svoju krivicu odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je, između ostalog, tvrdio da je žrtva političkog progona.

Kako prenosi portal Index, dok Todorić bude ispitivan u tužilaštvu, vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljaće, iza zatvorenih vrata, o žalbi njegove odbrane na odluku o istražnom zatvoru.

Očekuje se da će odluka o žalbi biti donesena u srijedu, ali javnosti neće biti poznata dok odluku ne prime stranke u postupku, što može biti i dan kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije