Ex -Yu

Todorić nema novca za kauciju

Todorić nema novca za kauciju
Foto: Tanjug | Todorić nema novca za kauciju

ZAGREB - Ivica Todorić iznosio je odbranu duže od tri sata i nije odgovarao na pitanja. Njegovi advokatu kažu da, ako dođe do toga da mu ponude slobodu uz kauciju, on nema novaca da je plati, ostale su mu samo nekretnine.

Prema riječima njegovih advokata, Todorić je iznio odbranu, ali nije odgovarao na pitanja tužioca iz zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva, prenosi "24 sata.hr".

Todorić je na ispitivanje doveden oko podneva, a njegov advokat Jadranka Sloković ranije je najavila da će iznijeti odbranu "u jednom i drugom postupku". Todorić je, zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 "Agrokorovih menadžera", te revizora, osumnjičen zbog nezakonitog izvlačenja više od milijardu kuna iz "Agrokora". Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova koje je investicioni fond "Nexus Private Equity Partneri" preko firme "Nexus" dao "Agrokoru".

Od pokretanja istrage Todorić nije ispitan u tužilaštvu, ali je sve sumnje u svoju krivicu odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je, između ostalog, tvrdio da je žrtva političkog progona.

I dok su Todorića ispitivali u Tužilaštvu, Vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljalo je, iza zatvorenih vrata, o žalbi njegove odbrane na odluku o istražnom zatvoru u koji je smješten prošle sedmice nakon izručenja iz Engleske. Odluka Vanraspravnog vijeća biće objavljena u četvrtak prijepodne.

U podne je počelo ispitivanje Ivice Todorića u prostorijama Državnog tužilaštva u Zagrebu. Prema najavama njegovih advokata Čede Prodanovića i Jadranke Sloković, Todorić će iznijeti kratku odbranu.

Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu oko 14 sati završilo je raspravu tokom koje je odlučivalo o Todorićevoj žalbi. Odluka o tome ostaje li Todorić u pritvoru ili će se braniti sa slobode javnosti će biti poznata sutra.

Advokat Ivice Todorića Jadranka Sloković u ponedjeljak je, najavljujući predaju žalbe na odluku o istražnom zatvoru, kazala da će najprije pokušati osporiti osnovanost te odluke, a tek potom eventualno zatražiti da se zatvor zamijeni kaucijom.

"Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ako Vanraspravno vijeće Županijskog suda potvrdi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni boravkom na slobodi uz kauciju", kazala je Sloković.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije