Ex -Yu

Todorić podnosi krivičnu prijavu protiv Plenkovića

Todorić podnosi krivičnu prijavu protiv Plenkovića
Foto: N.N. | Todorić podnosi krivičnu prijavu protiv Plenkovića

LONDON - Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, objavio je danas na svom blogu da će podići krivičnu prijavu protiv premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

"Zbog evidentnih dokaza o postojanju tajnog plana koji su objavljeni kroz obradu desetine mejlova koji ukazuju na teška krivična djela, dopuniću i podnijeti krivičnu prijavu protiv Andreja Plenkovića i drugih pripadnika zločinačke organizacije. Krivičnu prijavu podnijeću nadležnim institucijama pravne države ovih dana", napisao je Todorić.

Ranije tokom dana objavio je još jedan blog u kojem se obrušio na hrvatskog premijera.

"Meni se nije vjerovalo od početka kad sam tvrdio da je postojala organizovana grupaa koja je postupala protiv interesa Agrokora i države. Isticao sam kako se ne slušaju eminentni pravni stručnjaci, da lažu o finansijskom stanju Agrokora i lažno tvrde da je Agrokor u problemima isključivo zbog oličnih interesa. Govorio sam da su korumpirana grupa koju vodi jedino želja da otmu Agrokor i steknu milione nepripadne im imovinske koristi. Sada je sve jasno svima osim premijeru Plenkoviću kojem to, kako ističe ovih dana, 'nije ništa strašno'.

Ja mu ovog puta konačno vjerujem! Tačno je da za tebe Plenkoviću nema ništa novo, kada si sve nadgledao, kontrolisao, naređivao, kad si učestvovao u pripremi i provođenja plana Grupe Borg, djelovao usklađeno  sa zločinačkom organizacijom i bio na čelu svega.  Za tebe nema ništa novo", napisao je Todorić, prenosi portal index hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije