Ex -Yu

Tompson: Naravno da ću u Splitu pjevati Čavoglave

Tompson: Naravno da ću u Splitu pjevati Čavoglave
Foto: Facebook | Tompson: Naravno da ću u Splitu pjevati Čavoglave

ZAGREB - Hrvatski pjevač Marko Perković Tompson potvrdio je danas da će na koncertu 4. avgusta na splitskoj Rivi, dan prije obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti, izvoditi pjesmu "Čavoglave" koja započinje ustaškim pozdravom ''Za dom spremni''.

''Naravno da ću na koncertu pjevati 'Čavoglave'. To je pjesma koja je i iz Domovinskog rata, pjesma o mojim prijateljima, suborcima i ona ni po čemu nije sporna. Ona je svjedok vremena, svjedok kad se stvarala hrvatska država", naveo je Tompson, prenosi Index.hr.

On je rekao da ta pjesma ne krši nikakav zakon, što se, tvrdi, vidjelo i kroz godine kad je bila proganjana, i dodao da "ni policija više ne piše nikakve prijave".

Tompson je na konferenciji za novinare rekao da ne zna da li će predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović doći na koncert.

"Nikakve povezanosti nema kad se radi o predizbornoj kampanji između mene i bilo kojih kandidata, zasad", dodao je Tompson.

Na pitanje o obilježjima fašističkog režima koja se mogu vidjeti na njegovim koncertima, odgovorio je da on uvijek poziva svoje obožavaoce da ako već imaju potrebu da nose neka obilježja, "neka nose obilježja hrvatske pobjedničke vojske".

"Ako ste primjetili, posljednjih godina nedopuštenog obilježja nije bilo'', rekao je Tompson.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije