Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Torcida osnivača Indexa uporedila sa Arkanom

Torcida osnivača Indexa uporedila sa Arkanom
Foto: Dalamacija Danas | Torcida osnivača Indexa uporedila sa Arkanom
Tanjug

​Nakon teksta na hrvatskom portalu Index, u kome je navijačka grupa splitskog Hajduka, "Torcida", opisana kao grupa koju uglavnom čine desničari i ustašofili, u toku noći je u Splitu osvanuo transparent "Matija Babić = Arkan" kojim se osnivač tog portala Matija Babić izjednačava sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Uz ovaj natpis, koji se pojavio na jednom nadvožnjaku, nalazi se i znak ocila sa četiri slova C, koji je prekrižen, prenosi zagrebački portal.

Za sada nije poznato ko je postavio taj transparent, ali sajt navodi da se vjerovatno radi o nekome ko je pogođen tekstom.

Babić, koji danas povremeno piše komentare za Index, transparent je komentarisao fotografijom sa odmora u Grčkoj, koju je objavio na Facebooku.

U spornom tekstu pominje se da Srbi koji dolaze u Hrvatsku rizikuju život.

"Ako Dalić i Modrić na doček reprezentacije zovu pjevača Jasenovca, Kolinda se slika s neonacistima i službeno prima promotere mržnje, a evroparlamentarka izjavljuje da se ne odriče ustaša, šta očekivati od navijačkog šljama nego da nekog danas prebije, a sutra ubije", napisao je Babić u tekstu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije