Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Tramp i Vučić dobili po flašu šljivovice: Popićemo zajedno u Beogradu

Tramp i Vučić dobili po flašu šljivovice: Popićemo zajedno u Beogradu
Foto: Tanjug | Tramp i Vučić dobili po flašu šljivovice: Popićemo zajedno u Beogradu
N.N.

GORNJI MILANOVAC - Ako Tramp ne popije ovu vašu šljivovicu, popićemo je zajedno kada dođe u Beograd, našalio se danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić s mještanima Pranjana, koji su i njemu i američkom predsjedniku, posredstvom ambasadora SAD Entonija Godfrija, poklonili po flašu šljivovice, kojom su, kažu, liječili i savezničke pilote.

Vučić je, na Galovića polju u Pranjanima, na obilježavanju 76. godina od Misije "Halijard", rekao da je uvjeren da će Tramp posjetiti Srbiju i da će imati priliku da probaju najbolju "šiljovicu prepečenicu".

Vučić je posebno zahvalio američkim prijateljima na poruci "da smo zajedno jači" i na tome što se, zahvaljujući Tramp i ambasadoru Godfriju, za samo godinu dana višestruko uvećala popularnost SAD, nekada izuzetno nepopularne zemlje i nacije, jer su htjeli da pokažu poštovanje prema Srbiji i jer žele drugačiji odnos prema Srbiji.

Mještani Pranjana takođe su odlučili da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklone parcelu zemlje u tom mjestu zbog, kako su rekli, njegovih zasluga za taj kraj.

To je saopštio jedan od meštana Pranjana, koji je lično svjedočio akciji spasavanja američkih vojnika, Rodoljub Janković, u svom obraćanju prisutnima na današnjoj svečanosti.

On se posebno zahvalio predsjedniku Vučiću za sve što je učinio za ovaj kraj, rekavši da je pomogao selo.

"Meštani su odlučili da predsedniku Vučiću poklone jednu parcelu pranjanske zemlje, razorene rovovima i zalivene gnojem i krvlju seljaka Ravnogoraca", kazao je Janković i dodao da su Pranjanci, zahvaljujući predsjedniku "dobili krila, ponos i čast".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije