Ex -Yu

Trampovom advokatu suspendovana licenca

Trampovom advokatu suspendovana licenca
Foto: Tanjug/AP | Trampovom advokatu suspendovana licenca

Apelacioni sud države Njujork suspendovao je advokatsku licencu Rudija Đulijanija, optužujući ga da je davao "očigledno lažne i obmanjujuće izjave" u svojoj težnji da pobije izborni poraz Donalda Trampa 2020. godine.

"Zaključujemo da ponašanje tuženog odmah prijeti javnom interesu i nalaže privremenu suspenziju iz prakse, dok se ne preduzmu daljnji postupci pred Odborom za žalbe advokata", naveli su iz Apelacionog odjela Vrhovnog suda Njujorka, prenosi "Independent".

Đulijani, bivši gradonačelnik Njujorka, bio je lični advokat Donalda Trampa za vrijeme njegovog predsjedništva. Nakon što je Tramp izgubio izbore 2020. godine, Đulijani je pokrenuo desetine sudskih slučajeva osporavajući rezultate, često pozivajući se na razobličene teorije zavjere o prevarama birača i korumpiranim glasačkim mašinama.

Apelacioni sud jasno je stavio do znanja da su "lažne izjave" gospodina Đulijanija u tim slučajevima suspendovale njegovu licencu.

"Zaključujemo da postoje nepobitni dokazi da je ispitanik sudovima, zakonodavcima i široj javnosti u svojstvu advokata bivšeg predsjednika Donalda Trampa i Trampove kampanje u vezi s Trampovim neuspjelim naporima prenio dokazno lažne i obmanjujuće izjave na ponovnom izboru 2020. godine", naveo je sud.

Prema nalogu suda, Đulijani neće smjeti zastupati klijente kao advokat sve dok suspenzija ostane na snazi. Nije razriješen, ali neki vjeruju da bi to moglo biti sljedeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije