Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Trećina Crnogoraca puši

Trećina Crnogoraca puši
Foto: Ilustracija | Trećina Crnogoraca puši
Tanjug

PODGORICA - Oko 35,4 odsto stanovnika u Crnoj Gori su pušači, dok se broj mladih od 13 do 15 godina koji konzumiraju duvanske proizvode udvostručio, pokazali su najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje.

Nacionalna koordinatorka za kontrolu duvana Agima Ljaljević rekla je da prema podacima kojima raspolažu, u populacionoj grupi od 18 do 24 godine ima više žena pušača nego muškaraca, što ukazuje da se nešto promijenilo u kulturi crnogorske žene kada je u pitanju konzumiranje duvanskih proizvoda, prenosi CdM.

"Broj pušača je, prema istraživanju rađenom za period od 2014. do 2018. godine gotovo dvostruko porastao u populaciji od 13 do 15 godina", rekla je Ljaljevićeva.

Šefica kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije Mina Brajović upozorila je da su podaci kojima raspolažu na globalnom i evropskom nivou alarmantni.

Prema njenim riječima jedna od najboljih mjera kontrole upotrebe duvana i smanjenja duvanskih proizvoda jeste upotreba fiskalnih mera.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije