Ex -Yu

Tri državljana Srbije uhapšena u Maliju

Tri državljana Srbije uhapšena u Maliju
Foto: N.N. | Tri državljana Srbije uhapšena u Maliju

BEOGRAD - Trojica državljana Srbije, koji su filmski radnici, uhapšena su u Maliju, jer su tamošnje vlasti procijenile da su došli da bi destabilizovali režim u toj državi, piše "Blic".

Prema posljednjim informacijama, ministar spoljnih poslova Malija primio je roditelje uhapšenih i očekuje se da oni uskoro budu na slobodi.

Izvor "Blica", koji je saradnik trojice uhapšenih, ispričao je da su u trojica Srba otputovali na Mali da bi snimali video-spotove, ali da su uhapšeni odmah nakon slijetanja na aerodrom u gradu Bamaku.

Isti izvor je naveo je da je posredstvom počasnog konzula u Maliju stigla informacija o tome gdje se trojica uhapšenih Srba nalaze, kao i da se osjećaju dobro.

Vlasti Malija tražile su od srpskih vlasti informaciju o tome da li imaju saznanja da se uhapšeni bave nekim poslovima koji su vezani za destabilizaciju malijskog režima, kao i da li su uhapšeni eventualno vojna lica, piše "Blic".

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije građani su obaviješteni da im je za Mali potrebna viza koja se pribavlja u ambasadi te zemlje u Rimu, a navedena je i preporuka da se u tu afričku zemlju ne putuje.

"Zbog konfuzne i nestabilne aktuelne unutrašnje situacije u zemlji, zasad se ne preporučuje kretanje po teritoriji Malija", navedeno je na sajtu Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije