Ex -Yu

Trijumf SDSS-ovaca na lokalnim izborima u Hrvatskoj

Trijumf SDSS-ovaca na lokalnim izborima u Hrvatskoj
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL | Trijumf SDSS-ovaca na lokalnim izborima u Hrvatskoj
Tanjug

ZAGREB, 17. maja (Tanjug) - Prema prvim preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u Hrvatskoj Samostalna demokratska srpska stranaka (SDSS) trijumfovala je u više opština gradova i županija.

U Sisačko-moslavačkoj županiji u trci za zamjenika župana iz reda srpske nacionalne manjine vodi Mirjana Oluić (SDSS), koja je dobila dvostruko više glasova (1.121) od dosadašnjeg zamjenika Dušana Bjelajca (663), dok je treći Milan Vukelić (249).

I u Vukovarsko-sremskoj županiji je na prebrojanih 62 odsto biračkih mjesta prvi Srđan Jeremić (SDSS) sa 2.862 glasa, ispred Dragana Crnogorca (grupa građana - 901 glas).

U Ličko-senjskoj vodi Milan Uzelac (SDSS) drugi je Ðorđe Gvozdić (grupa birača); u Karlovačkoj Dejan Mihajlović (SDSS) ispred Dušana Predovića (DS S); u Bjelovarsko-bilogorskoj Saša Lukić (SDS S), Igor Pavković (SDSS) u Virovitičko-podravskoj, Nikola Ivanović (SDSS) u Požeškoj, a Radomir Čvarković (SDS S) u Osječko-baranjskoj županiji.

U Primorsko-goranskoj županiji u trci vodi kandidat SDP-a, IDS-a i PGS-a Petar Mamula. Ognjen Vukmirović (SDSS) nema konkurenciju pa će ostati zamjenik župana Šibensko-kninskoj županiji.

Prema prebrojanih 78 odsto biračkih mjesta u trci za novog zamjenika gradonačelnika u Vukovaru vodi Srđan Kolar (SDSS) - 895 glasova ispred dosadašnjeg zamjenika Srđana Milakovića (DS S) - 626 glasova.

U tom gradu Ivan Penava (IP-NL) i Nikola Mažar (HDZ) idu u drugi krug na izborima za gradonačelnika. U Gradskom veću, SDSS je treći (11,5 posto), iza NL-Ivan Penava i HDZ-a, a ispred DS S-a (5,9 posto).

U Borovu vodi Nikola Baćanović (SDSS), u Negoslavcima Dušan Jeckov (SDSS) nema konkurenciju, kao i Danijela Mlinarević (grupa građana) u Jagodnjaku te Milan Vrga (SDSS) u Gvozdu.

Nikola Arbutina (SDSS) vodi ispred Branislava Joke (Reformisti) u Dvoru. U Glini na izborima za zamjenicu gradonačelnika Branka Bakšić (grupa birača) je ispred Bojane Matijević (SDSS), u Hrvatskoj Dubici vodi se mrtva trka između Stevana Todorovića (grupa birača) i Ðorđa Tomića (SDSS), dok je u Hrvatskoj Kostajnici Duško Grbić (SDSS) ispred Miodraga Ljubenkovića (grupa birača) i Milene Grbić (SDP), a u Topuskom Jelena Roknić (grupa birača) vodi ispred Dalibora Trkulje (SDSS), prenio je portal hrvatskog nedeljnika Novosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije