Ex -Yu

Trojica mladića palicama pretukli penzionera

Trojica mladića palicama pretukli penzionera
Foto: Nadzorne kamera | Trojica mladića palicama pretukli penzionera u istarskom kafiću

Trojica maskiranih napadača brutalno su nasrnula i pretukla 77-godišnjeg penzionera na Danteovom trgu u Puli, koji je sjedio na terasi kafića, jer je radio kao čuvar inventara.

Kako saznaje index.hr od vlasnika kafića Rona Biterija, troje mladića u dobi do 25 godina ujutro u šest sati došlo je do kafića gdje su se nalazile hrvatska i istarska zastava, koje su tamo ostale od prošlog ljeta kad je bilo Svjetsko fudbalsko prvenstvo.

Počeli su čupati zastave, no penzioner im je rekao da odu i da ne uništavaju inventar. Potom su mladići verbalno napali penzionera da bi potom napustili terasu kafića.

Nakon što su otišli, zaspao je na terasi, a mladići su se vratili s maskama na licu te počeli tući nesretnog čovjeka dok je još spavao.

Udarali su ga palicama i gađali stolicom. Napadnuti čovjek je počeo trčati u pravcu pošte gdje su ga uhvatili i nastavili tući. Nadzorne kamere uhvatile su napadače na djelu.

Starac je završio u bolnici na odjelu traumatologije s težim povredama - slomljena su mu tri rebra, na sljepoočnici ima kvrgu, natečen mu je bubreg te mu je slomljena ruka.

Iz bolnice su oko 12 sati pozvali policiju koja sada utvrđuje okolnosti događaja, kako je za Index objasnila portparolka PU istarske Nataša Rogić Jukopila.

Iz PU istarske kažu kako su u toku razgovori s više osoba te se utvrđuju sve činjenice. Za sada nisu uhapšene osobe s nadzornih kamera, a policija traga za počiniocima.


Pročitajte još: Nijemac nasmrt izboden u istarskom kafiću


 "Više detalja o kriminalističkom istraživanju ćemo sutra prezentirati", rekla je Rogić Jukopila.

"Ovo je strašno, jako sam uzrujan, ne znam što da kažem. Katastrofa”, rekao je potreseni Biteri za Index.

Rekao je kako je, nakon što su snimci puštene u javnost, saznao ime jednog od njih te da je ono proslijeđeno policiji.

"Di živimo? Ovo je strašno. Da vas je strah što će biti sutra", rekao je Biteri koji se nada da će policija uskoro uhvatiti napadače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije