Ex -Yu

Turistička sezona u Hrvatskoj na 50 odsto prošlogodišnjeg prometa

Turistička sezona u Hrvatskoj na 50 odsto prošlogodišnjeg prometa
Foto: pixabay.com | Turistička sezona u Hrvatskoj na 50 odsto prošlogodišnjeg prometa

BARBAN - Hrvatska ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac izrazila je danas zadovoljstvo tokom turističke sezone u Hrvatskoj, koja je prema njenim riječima ostvarila 50 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa, što je 20 odsto više od očekivanja.

"Prema našoj projekciji, ali i projekciji svjetske turističke organizacije, trebalo je da budemo na nivou od 30 posto. Međutim, trenutno prelazimo 50 posto prošlogodišnjeg prometa i s tim brojkama, kada realno sagledamo sve segmente, možemo biti zadovoljni", rekla je Brnjac novinarima u Barbanu, gde je održana Trka na prstenac.

S takvim rezultatom su zadovoljni s obzirom na situaciju u zemljama u okruženju i drugim mediteranskim zemljama, koje bilježe pad prometa od 70 do čak 80 posto, prenosi Hina.

Ministarka je napomenula da sve zemlje, pa i one koje su Hrvatsku stavili na crvenu listu, prate epidemiološku situaciju i mjere revidiraju svake dvije nedjelje.

"Očekujemo nastavak sezone, ona nije gotova, ali napominjem - samo uz dobre epidemiološke mjere i dobro vrijeme", dodala je Brnjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije