Ex -Yu

Tužilaštvo formiralo predmet protiv Mila Đukanovića

Tužilaštvo formiralo predmet protiv Mila Đukanovića
Foto: Tanjug | Tužilaštvo formiralo predmet protiv Mila Đukanovića

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom intervjua bivšeg predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića.

Riječ je o intervjuu za podgorički Radio Antena M u kojem je Đukanović posljednja hapšenja njegovih najbližih saradnika nazvao političkim revanšizmom i uporedio sa krvnom osvetom.

Nakon detaljne analize intervjua Više državno tužilaštvo će po potrebi preduzeti i druge mjere i radnje u cilju donošenja odluke o eventualno počinjenom krivičnom djelu, saopšteno je portalu  RTCG iz Višeg tužilaštva u Podgorici.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objave intervjua na portalima, koji je Antena M dao M.Đ, a koji je od Uprave policije dostavljen na ocjenu ovom tužilaštvu radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", naveli su iz tužilaštva, prenosi Tanjug.

Tužilaštvo je, dodaje se, dalo nalog Upravi policije da od Radija Antena M pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se, kako kažu, nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mjere i radnje u cilju donošenja odluke

Đukanović je u intervjuu još rekao da se u zemlji živi u "zatrovanoj atmosferi" i da će se, kako je naveo, "ćeranija po Crnoj Gori nastaviti". Naveo je i da je dužan da na to upozori, jer je "crnogorsko društvo društvo osvetnika”.

"To nije karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta", rekao je Đukanović i dodao da “u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina”.

“E, ko to ne zna, taj ne razumije kako je opasno kad vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako greši ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sutra”, poručio je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije