Ex -Yu

Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Miškovića

Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Miškovića
Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Miškovića

BEOGRAD - Zamjenik tužioca Tamara Ristić zatražila je danas pred Specijalnim sudom zatvorsku kaznu od 12 godina za vlasnika Delte Miroslava Miškovića, zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja, čime je putarska preduzeća oštetio za 30 miliona evra.

Zamjenik tužioca je pored kazne zatvora tražila i novčanu kaznu, ali nije opredijelila visinu.

U nastavku suđenja Miškoviću, Tužilaštvo za organizovani kriminal dalo je završne riječi u tom procesu, nakon što je sudsko vijeće Specijalnog suda odbilo nove dokazne prijedloge odbrane za saslušanje još dva svjedoka i jednog stručnjaka za poreze.

Ristić je najprije obrazložila navode optužnice i analizirala izvedene dokaze, i na kraju izlaganja predložila sudu kaznu za vlasnika Delte.         

Miškoviću se sudi za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, a optužen je i za krivično djelo zloupotreba službenog položaja zbog navodnog izvlačenja para iz putarskih preduzeća.        

Sudsko vijeće je ponovo odbilo prijedlog odbrane da se sasluša Pavle Zelić i kao svjedok i kao stručni savjetnik, kao i dva nova predloga za svjedočenje šefa knjigovodstva u sistemu Delte Svetislave Cvetić, kao i šefa poslovnog sistema zadužen za finansije Milke Vojvodić.        

Mišković i njegov sin Marko bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Poslije višemjesečnog boravka u pritvoru pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije