Ex -Yu

U Beogradu počasna paljba povodom Dana vojske

U Beogradu počasna paljba povodom Dana vojske
Foto: Tanjug | U Beogradu počasna paljba povodom Dana vojske
Agencije

BEOGRAD - Na Savskom platou Beogradske tvrđave, povodom Dana Vojske, izvršena je počasna paljba sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa, kojoj je prethodilo dizanje zastave Srbije i intoniranje himne "Bože pravde".

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je počasnoj artiljerijskoj paljbi, koju su, po naređenju predsjednika Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, izvršili pripadnici Garde Vojske Srbije.

Ovogodišnje obilježavanje Dana Vojske Srbije upotpunio je i defile plovila Rječne flotile od Mosta na Adi do Pančevačkog mosta, na čelu sa komandnim brodom Kozara, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Građane su tradicionalnim rubnim pozdravom /vrsta vojne počasti/ pozdravile posade pomoćnih, višenamjenskih, patrolnih i desantnih brodova.

Povodom praznika, nad Beogradom je uslijedio i nalet vazduhoplova Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, kojim su avioni i helikopteri Vojske Srbije pozdravili okupljene građane.

Dan Vojske Srbije - 23. april, obilježava se u spomen početka Drugog srpskog ustanka 1815. godine za koji se smatra da predstavlja prekretnicu u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije