Ex -Yu

U Budvi sklopljen prvi istopolni brak u Crnoj Gori

U Budvi sklopljen prvi istopolni brak u Crnoj Gori
Foto: Pixabay/Ilustracija | U Budvi sklopljen prvi istopolni brak u Crnoj Gori
Tanjug

BUDVA - U opštini Budva sklopljen je prvi istopolni brak u Crnoj Gori, a sekretar za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić rekla je za Vijesti da je riječ o dvije mlade žene porijeklom sa Balkana koje žive i rade u inostranstvu.

Jelušić je objasnila da su se one obratile Sekretarijatu za lokalnu samoupravu odmah po stupanju na snagu Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, 15. jula, a da je opština preduzela neophodne korake kako bi se zakon i svi podzakonski akti u vezi s snjim mogli nesmetano primjenjivati.

"Obezbijedili smo registar partnerstava, propisani izvod iz registra koji se uručuje partnerima odmah po zaključivanju partnerstva, kao i prisustvo odbornika u skladu sa pomenutim zakonom", rekla je Jelušić.

Dodala je da su u toku ceremonije, koja je upriličena u zgradi opštine Budva, partnerima predočena prava i obaveze u skladu sa Zakonom, a da je riječima Duška Radovića o ljubavi i zajedničkom životu objašnjeno i ono što nije obuhvaćeno zakonom.

"Raduje nas što smo bili u prilici da prvi primijenimo Zakon o životnom partnerstvu i želimo sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu," poručila je Vukotić Jelušić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije