Ex -Yu

U Crnoj Gori 2019. uhapšene 72 osobe zbog korupcije i pranja novca

U Crnoj Gori 2019. uhapšene 72 osobe zbog korupcije i pranja novca
Foto: pixabay.com | U Crnoj Gori 2019. uhapšene 72 osobe zbog korupcije i pranja novca

Specijalno odjeljenje crnogorske policije Specijalnom državnom tužilaštvu ove godine procesuiralo je tri krivične prijave i šest izvještaja, kao dopune krivičnih prijava protiv 112 fizičkih i 88 pravnih lica zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti visoke korupcije i pranja novca.

Po nalogu tužilaca, uhapšene su 72 osobe, a šteta koja je ovim krivičnim djelima nanesena budžetu Crne Gore procijenjena je na 14.664.000 evra.

Tužilaštvu je procesuirano i sedam krivičnih prijava i sedam izvještaja kao dopune krivičnih prijava protiv 47 fizičkih lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala, terorizma i ratnih zločina.

"Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i specijalni tužioci izdali su više od 232 naloga u 23 kriminalistička istraživanja/predmeta", saopšteno je iz Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije.

Shodno novoj uredbi o organizaciji i načinu rada državne uprave, a u skladu sa Zakonom o državnoj upravi i važećim unutrašnjim pravilnicima Uprave policije, Specijalno policijsko odjeljenje organizacijski je postavljeno u okviru novoformiranog Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije