Ex -Yu

U Crnoj Gori izvjesni predsjednički izbori

U Crnoj Gori izvjesni predsjednički izbori
Foto: Ilustracija | U Crnoj Gori izvjesni predsjednički izbori

PODGORICA - U Crnoj Gori u ovom momentu jedino su izvjesni predsjednički izbori pošto je u toku skupštinska procedura za razrješenje Mila Đukanovića zbog prekoračenja nadležnosti i kršenja principa sekularnosti, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Iz Kabineta su, povodom Đukanovićeve izjave da su novi izbori sasvim realna opcija, naveli da lider opozicionog DPS-a novim pokušajem zamjena teza i manipulacija, "nastoji da homogenizuje one lakovjerne iz okruženja kojih je sve manje".

U reagovanju se ističe da Đukanović, nakon što mu je propao plan da, huškajući građane Crne Gore jedne na druge, i kršeći Ustav ugrozi multivjerski i multinacionalni koncept, "ne odustaje od destruktivnog i suludog djelovanja, koje ga čvrsto pozicionira kao remetilački faktor".

"Odbjegli vođa propalog puča na Cetinju mora biti svjestan da njegova politika, koja se samo zasniva na iznalaženju stranih i domaćih izdajnika, od hrvatskih, crnogorskih, albanskih, a sada srpskih, ne može zamagliti ličnu namjeru da spriječi Crnu Goru na putu pomirenja, ekonomskog progresa, oslobođenja zarobljenih institucija i integracije u EU", dodali su iz Kabineta premijera.

Iz Kabineta su ocijenili da je vrlo teško na ozbiljan način polemisati sa stavovima Đukanovića "jer su utemeljeni jednako koliko i konstatacija da ustoličenja na Cetinju neće biti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije