Ex -Yu

U DPK nezadovoljni: Propuštena šansa za sporazum o priznaju

U DPK nezadovoljni: Propuštena šansa za sporazum o priznaju
Foto: Tanjug/AP | U DPK nezadovoljni: Propuštena šansa za sporazum o priznaju

Opoziciona Demokratska partija Kosova Kadrija Veseljija nezadovoljna je danas potpisanom sporazumu Beograda i Prištine u Vašingtonu, jer u partiji smatraju da je prištinska delegacija propustila šansu da potpiše sporazum o "uzajamnom priznanju".

"Bilo koji sporazum potpisan na ovaj način, bez transparentnosti, koji nema uzajamno priznanje, stvara zabrinutost i neizvesnost", saopšteno je iz DPK, čiji je lider nekada bio Tači.

Štaviše, kažu, do ovog trenutka sadržaj sporazuma nije objavljen u javnosti.

Ta stranka je, navode, od samog početka bila uvjerena da je neophodno učešće SAD u procesu zaključivanja dijaloga između Beograda i Prištine, ali ne i sporazumi koji ne predviđaju međusobno priznavanje i ne nude rješenje problema.

Još ozbiljnije je to, ukazuju,"ako potpisani sporazum krši, kako navode, Ustav, suverenitet i strateških interesa Kosova".

Poručuju da nema pregovora o teritorijama niti sa, kako navode, kosovskim resursima.

Njihov stav je, navode, bio i ostao da se u Vašington i Brisel ide radi postizanja "sveobuhvatnog konačnog sporazuma između Kosova i Srbije koji garantuje uzajamno priznanje, članstvo Kosova u UN i cjelovitost kosovske teritorije", prenio je prištinski Ljajmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije