Ex -Yu

U Kumrovcu obilježen "Dan mladosti - radosti"

U Kumrovcu obilježen "Dan mladosti - radosti"
Foto: Tanjug | U Kumrovcu obilježen "Dan mladosti - radosti"

KUMROVEC - Tradicionalna manifestacija "Dan mladosti - radosti" kojom je obilježena 132. godišnjica rođenja Josipa Broza Tita, danas je u Kumrovcu okupila desetak hiljada posjetilaca.

Organizatori manifestacije koja se održava pod sloganom "U mladosti je radost - u radosti je mladost" su Savez društava "Josip Broz Tito" Hrvatske, Krapinsko-zagorska županija i Opština Kumrovec, a program je počeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika Josipa Broza Tita, prenijela je Hina.

Predsednik Saveza društava "Josip Broz Tito" Jovan Vejnović zahvalio je okupljenima što su došli u Kumrovec kako bi izrazili najveće poštovanje čovjeku koji se rodio na ovim bregovima.

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin kazao je da je istorija ovih prostora takva kakva je bila, ni ljepša ni ružnija i kratko se osvrnuo na današnju situaciju.

"Mislim da u ideološkom smislu Hrvatska skreće u desnu stranu, a to znači istorijski revizionizam koji bi pisao novu istoriju, koji bi pobjednike pretvorio u gubitnike i obrnuto, poražene vojske prikazao kao istinske i partiote i kao pobjednike u Drugom svjetskom ratu. To je ono što ne možemo prihvatiti i ne prihvatamo", istakao je Habulin. Kao i ranijih godina, u Kumrovec je stigao i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić koji je Dan mladosti - radosti nazvao "sjajnom tradicijom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije