Ex -Yu

U Moskvi miting podrške Srbiji

U Moskvi miting podrške Srbiji
Foto: Sputnjik | U Moskvi miting podrške Srbiji

BEOGRAD - Pristalice Liberalno-demokratske partije Rusije održali su miting ispred zgrade Ambasade Srbije u Moskvi kao znak podrške odbrani Kosova i Metohije uz poruku "Kosovo je Srbija".

"Mi u potpunosti dijelimo taj stav vlasti i građana Srbije. Mi ne priznajemo Kosovo kao državu. To je nezakonito", rekao je lider ove partije Vladimir Žirinovski pred okupljenim građanima.

On je istakao da nije moguće stvarati novu državu na teritoriji stare.

"Kosovo i etnički i religiozno pripada pravoslavnim slovenima - Srbima, a ne muslimanima - Albancima koji su okupirali teritoriju i otjerali starosjedioce", rekao je Žirinovski.

On je izrazio nadu da će Rusija u punom obimu pružiti podršku Srbiji, ukoliko je Srbija zatraži, prenosi "Sputnjik".

"Zapad, SAD i NATO su okupirali tuđu teritoriju i protjerali slovenske narode. To se upravo dešava i sa Srbijom, gdje nastoje da rasture cijelu državu. Srbe protjeruju jer ne žele da se potčinjavaju Zapadu", naveo je Žirinovski.

On je poručio da je Kosovo društvo kriminalaca koji "za razliku od Srbije igraju kako im Amerikanci kažu".

"Zbog toga su Srbi krivi i pred NATO-om i pred SAD jer su Sloveni, jer su pravoslavni, jer su naša braća. Zbog toga ih pritiskaju, pokušavajući da im slome duh. Tako žele i sa Rusijom. Imamo svetu misiju u Evropi - da zaštitimo pravoslavne i da ih odbranimo. Srbija je naša bratska tvrđava, dio ogromnog pravoslavnog svijeta. Upozoravamo NATO - dalje ruke od slovenskog svijeta", rekao je Žirinovski.

On je poslao i telegram predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa riječima podrške o pitanju Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije