Ex -Yu

Pratite nas na Google news

U Novi Pazar stiglo deset novih respiratora

U Novi Pazar stiglo deset novih respiratora
Foto: Facebook | U Novi Pazar stiglo deset novih respiratora
Tanjug

BEOGRAD - U Novom Pazaru je u posljednja tri dana zabilježen blagi pad broja zaraženih virusom korona, izjavio je danas koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Ðerlek i istakao da je u tu zdravstvenu ustanovu stiglo deset novih respiratora.

"Respiratori su već stigli i trenutno se istovaraju iz kamiona", rekao je on za televiziju Prva i dodao da će sada imati ukupno 28 respiratora.

Istakao je da su Vlada Srbije i predsjednik Aleksandar Vučić uložili više od 20 miliona u posljednjih pet godina i da je Opšta bolnica u Novom Pazaru jedna od najopremljenih u Srbiji.

"Imamo najbolju opremu u Srbiji i spremni smo da prihvatimo odgovornost da budemo regionalna kovid bolnica koja će sigurno pobijediti koronu i spasiti živote u Novom Pazaru", rekao je Ðerlek.

Podsjetio je da su im u pomoć stigli i zdravstveni radnici iz drugih krajeva Srbije i precizirao da trenutno imaju 35 zdravstvenih radnika.

"Sa njihovim entuzijazmom i entuzijazmom naših radnika i ljudi u gradu koji su danas cijeli dan dolazili i donosili vodu, šta god treba...skočio je cijeli grad, cijela Srbija tako da je ova bolnica spremna i sigurno će odgovoriti zadatku koji nije nimalo lak", rekao je Ðerlek.

Naveo je da su dezinformacije sastavni deo život i dodao da pojedini koriste ovu "opasnu" situaciju da je politizuju.

"Imamo sve kapacitete, država je uz nas, dijaspora, građani Novog Pazara. Zaista dobijam pozitivnu energiju koja uliva nadu da ćemo se izboriti i ubeđen sam da ćemo pobijediti ovo zlo", zaključio je Ðerlek.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije