Ex -Yu

Pratite nas na Google news

U Srbiji uhapšen kapetan broda zbog krijumčarenja nafte

U Srbiji uhapšen kapetan broda zbog krijumčarenja nafte
Foto: Ilustracija | U Srbiji uhapšen kapetan broda zbog krijumčarenja nafte
Srna

BEOGRAD - Srpska policija uhapsila je tri osobe, među kojima je kapetana broda, zbog sumnje da su krijumčarili naftu na Dunavu u blizini Pupinovog mosta u Beogradu, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Uhapšeni su zapovjednik jednog domaćeg broda R.N. (66), član posade S.T. (41) i odgovorno lice firme "Akva kargo" D.V. 

Policija je na teretnom brodu pronašla krijumčarenih 220.000 litara nafte, čija se vrijednost procjenjuje na oko 30 miliona dinara (oko 250.000 evra).

Uhapšeni su osumnjičeni da su prethodno tu naftu pretočili sa jednog stranog broda.

Oni su osumnjičeni za krijumčarenje i uz krivičnu prijavu su privedeni nadležnom tužilaštvu. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije