Ex -Yu

U Srbiji uhapšeno 11 osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata

U Srbiji uhapšeno 11 osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata
Foto: N.N. | U Srbiji uhapšeno 11 osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata

BEOGRAD - Policija je u Srbiji uhapsila 11 lica osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izrađivali falsifikovana dokumenta Srbije i zemalja EU.

Uhapšeno je pet lica iz Kraljeva, dva iz Beograda, tri iz Kruševca i jedno iz Novog Pazara, a sumnja se da su kao organizovana kriminalna grupa imali razgranatu mrežu distribucije i naručilaca dokumenata širom EU.

Sumnja se da je lice čiji su inicijali S.M. iz Kraljeva od 2016. do 2018. godine organizovalo kriminalnu grupu, čiji su članovi imali tačno utvrđene uloge i zadatke u izradi različitih falsifikovanih ličnih i drugih dokumenata Srbije i država EU, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Osumnjičeni S.M. se tereti da je organizovao izradu i štampanje falsifikovanih dokumenata u iznajmljenim stanovima širom Srbije tako što je na računarima obavljao pripremu i štampanje visokokvalitetnih falsifikovanih dokumenata, koja su se u mnogim državama mogla koristiti kao originalna.

Sumnja se da su članovi grupe, nakon što su dobijali fotografije i podatke od naručioca dokumenata, na uređajima visoke rezolucije, obavljali skeniranje, obradu i izrađivali vozačke i saobraćajne dozvole, lične karte, pasoše i druga dokumenta.

Izvršenjem ovih krivičnih djela, članovi grupe su, kako se sumnja, ostvarili protivpravnu imovinsku korist od 16.702.560 dinara (više od 140.000 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije