Ex -Yu

U Vojvodini još 126 novooboljelih

U Vojvodini još 126 novooboljelih
Foto: N.N. | U Vojvodini još 126 novooboljelih

NOVI SAD - Virus korona potvrđen je kod još 126 lica u Vojvodini, na liječenju u Kliničkom centru nalazi se 201 pacijent, od kojih je 16 priključeno na respiratore.

Trenutno je 1.275 aktivnih slučajeva, virus je evidentiran u svim vojvođanskim okruzima, a najveći broj zaraženih je u Južnobačkom okrugu i Novom Sadu, saopštila je Pokrajinska vlada.

Stotinu pacijenata na liječenju je u Opštoj bolnici u Pančevu hospitalizovano, a 95 u ostalim kovid-centrima opštih bolnica u Vojvodini. Od toga je u Vrbasu 36, u Sremskoj Mitrovici 20, u Somboru 15, Subotici 13, u Vršcu osam i u Kikindi tri pacijenta.

Troje mališana, kod kojih je potvrđena infekcija virusom kolona, nalazi se u Institutu za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine /Dječija bolnica/ u Novom Sadu.

Od početka epidemije obolio je 321 zdravstveni radnik.

Do danas je od posljedica infekcije preminulo 54 Vojvođana.

Iz Pokrajinske vlade su naveli navode da svi podaci jasno ukazuju na to da je situacija veoma ozbiljna i da je posljednji trenutak da se pokaže maksimalna odgovornost.

"Apelujemo da se građani pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mera zaštite kako bismo zaustavili dalje nekontrolisano širenje virusa među populacijom", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije