Ex -Yu

U Zagrebu uništen još dva plakata SNV-a na ćirilici

U Zagrebu uništen još dva plakata SNV-a na ćirilici
Foto: Screenshot | U Zagrebu uništen još dva plakata SNV-a na ćirilici
Tanjug

ZAGREB - U Zagrebu su uništena još dva džambo ćirilična plakata predsjedničkih kandidata s imenom Kolinde Grabar-Kitarović i njenim sloganom, na zagrebačkom Žitnjaku, i imenom i sloganom u predsjedničkoj kampanji Miroslava Škore, u kvartu Knežija.

Plakate s likovima troje predsjedničkih kandidata, Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanović i Miroslava Škore i njihovim sloganima na ćirilici organizovalo je Srpsko narodno vijeće u okviru kampanje "Da se bolje razumijemo" i skidanja stigme sa srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

Na Slavonskoj aveniji, na zagrebačkom Žitnjaku, uništen je još jedan ćirilični plakat s imenom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i sloganom ''Predsjednica. Jer Hrvatska zna", napisanima na ćirilici.

Nepoznati počinilac dodao je ime Milorada Pupovca i crtež vješala, što je još jedan otvoreni poziv na linč i prijetnja ubistvom predsjednika SDSS-a i poslanika u hrvatskom saboru, piše hrvatski portal Novosti.

Iz Splita je u subotu, 7. Decembra, stigla fotografija uništenog ćiriličnog plakata na kojem se nalazilo ime Miroslava Škore i njegov slogan "Sad il' nikada". Nepoznati počinilac prvo su bijelom bojom okrečili cijeli plakat, a zatim su ostavili poruke sadržaja "Milorade, neka, neka, ustaški te logor čeka", "Povampirene ustaše", "Ubij Srbina".

Na susjednom plakatu, koji nije SNV-ov, napisali su "Maxovi mesari", "Samo krvi četnika iz Knina", "Srbe na vrbe" i "Je*emo vam majku srpsku". U Rijeci je, pak, prebrisan sav sadržaj napisan na ćirilici.

Isti mrzilački sadržaj, kao ovaj sa plakata Kolinde Grabar-Kitarović na Žitanjaku, i reklo bi se - isti potpis, posljednjih nekoliko dana kruži glavnim gradom.

Grafite postavljene u Zagrebu u petak je osudio Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

"Sinoć sam u telefonskom razgovoru s kolegom Miloradom Pupovcem najoštrije osudio najnovije prijetnje upućene njemu kao političkom prvaku Srba u Hrvatskoj te mu pružio punu podršku i iskazao solidarnost. Uvijek moramo biti na strani pravde i humanosti", napisao je Žigmanov na Twitteru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije