Ex -Yu

Pratite nas na Google news

U Zdravstvenom centru pronašli zmiju

U Zdravstvenom centru pronašli zmiju
Foto: Ilustracija | U Zdravstvenom centru pronašli zmiju
N.N.

Panika je zavladala u Dječjem dispanzeru Zdravstvenog centra Surdulica. Svakodnevnu rutinu osoblja i pacijenata poremetila je u petak ujutro zmija koja se, kao nezvan gost, našla u prostorijama ove ustanove.

Situacija se, međutim, ubrzo smirila. Utvrđeno je da se radi o bezopasnom gmizavcu.

"Radi se o potpuno bezopasnoj vodenoj zmiji belouški, mladunčetu. Nađena je u pukotini između keramičkih pločica, iza cevi za grejanje u ordinaciji gde je zalutala ko zna odakle", rekao je za OK Radio Vladica Stanković iz Udruženja za zaštitu prirode i gmizavca "Poskok" iz Vladičinog Hana, koji se usljed poziva našao na mjestu događaja.

On je iskoristio priliku da prisutnoj djeci, ali i odraslima, održi kratko predavanje o zmijama koje se mogu naći na našim prostorima, prenosi "Telegraf.rs".

Stanković takva predavanja organizuje po školama sa ciljem da se najmlađi upoznaju sa tematikom, dopune svoja znanja, ali i razbiju uvreženi strah od gmizavaca. Jedna od glavnih stvari koju najmlađi treba da nauče je da zmije ne treba ubijati jer su korisne životinje za čovjeka i cjelokupni prirodni eko-sistem.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije