Ex -Yu

Pratite nas na Google news

U akciji ROSU uhapšene dvije osobe zbog ubistva Ivanovića

U akciji ROSU uhapšene dvije osobe zbog ubistva Ivanovića
Foto: Printscreen video Facebook | U akciji ROSU uhapšene dvije osobe zbog ubistva Ivanovića
N.N.

Kosovska policija saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje.

U jutrošnjoj akciji Kosovske policijske službe (KPS) i njene specijalne jedinice ROSU u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice uhapšeni su pripadnik KPS-a Rade Basara i Vasilije Bojić, sin komandira KPS-a za region Sjever Željka Bojića, rečeno je Srni u KPS-u.

"Basara se dovodi u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative `Sloboda, demokratija, pravda` Olivera Ivanovića. Bojić je uhapšen zbog ometanja službenih lica u izvršenju posla i kod njega je pronađeno oružje", kažu u KPS-u.

U policiji Kosova navode i da su obojica uhapšenih sprovedeni u Policijsku stanicu u južnoj Kosovskoj Mitrovici i da su u toku njihova saslušanja.

U saopštenju kosovske policije se potvrđuje da je u ranim jutarnjim časovima na sjeveru Mitrovice policija sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, prenosi RTS.

"Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (RB) uključenog u nalog za pretragu", navedeno je u saopštenju.

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem. 

"Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva oružja i municije", ističe se u saopštenju.

Kosovska policija zavrsila je jutrošnju akciju upada na sjever i povukla se južno od Ibra.

Jutros oko 5.50 došlo jedo upada više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice na sjever KiM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije