Ex -Yu

U grobnici pronađen arsenal oružja i eksploziva

U grobnici pronađen arsenal oružja i eksploziva
Foto: Ilustracija | U grobnici pronađen arsenal oružja i eksploziva

ZAGREB - Na groblju u Borovu u četvrtak je, prilikom otvaranja grobnice osobe preminule 1945. godine, pronađena veća količina oružja, od ''kalašnjikova'' i bombi do raketnog bacača i plastičnog eksploziva, prenosi Hina.

Navodi se da je oružje pronađeno na dubini od 20 do 75 centimetara, a policiju je o pronalasku oružja obavijestio radnik komunalne firme.

U grobnici su pronađena četiri kalašnjikova, tri poluautomatske puške, dve puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 grama, pola kilograma plastičnog eksploziva, tri protivoklopne mine, devet upaljača za protivoklopne mine, 20 metara sporogorećeg štapina, nekoliko hiljada komada različite municije, uređaj za otkrivanje radioaktivnosti i više komada šaržera za automatske i poluautomatske puške.

Navodi se da je hrvatska policija saopštila da će pronađeno oružje biti uništeno i da je o pronalasku obaviješteno Državno tužilaštvo u Vukovaru.

I policije podsjećaju da je i dalje u toku preventivna akcija "Manje oružja, manje tragedija" u kojoj se bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili municija može predati bez straha od ikakve sankcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije