Ex -Yu

Pratite nas na Google news

U jakni krili 182.000 KM, graničari zaplijenili skoro polovinu

U jakni krili 182.000 KM, graničari zaplijenili skoro polovinu
Foto: Uprava carina Srbije | U jakni krili 182.000 KM, graničari zaplijenili skoro polovinu
N.N.

Carinici Srbije su u srijedu oko podneva, na graničnom prelazu Gradina otkrili su pokušaj ilegalnog prenosa preko granice gotovo milion švedskih kruna, čija je protivvrijednost oko 182.000 konvertibilnih maraka.

"Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, prilikom detaljne kontrole kombija nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Istanbulu putovala petorica muškaraca libanskog porekla. Četvorica putnika iz kombija su državljani Švedske, dok je vozač pokazao danski pasoš", saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Na uobičajeno pitanje da li imaju nešto da prijave, rekli su da sem ličnog prtljaga i "nešto malo" novca ne nose ništa.

Carinik je, međutim, kod jednog putnika, 46-godišnjeg švedskog državljanina, u jakni koju je nosio prebačenu preko ruke, pronašao 20 buntova sa novčanicama, u apoenima od po 500 švedskih kruna.

Kako su se putnici izjasnili da je novac koji nisu prijavili zajednički, vraćeno im je po 10.000 evra, dok je ostatak od oko 460.000 švedskih kruna, što iznosi oko 43.000 evra (85.000 KM), zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Od početka godine na prelazu Gradina, najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj, privremeno je zadržano preko milion neprijavljenih evra, dok je tokom ljetne sezone, kada je promet putnika veći nego inače, sprečavanje deviznih prekršaja gotovo svakodnevna pojava.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije