Ex -Yu

U kombiju prevozili 136 kilograma marihuane

U kombiju prevozili 136 kilograma marihuane
Foto: Ilustracija | U kombiju prevozili 136 kilograma marihuane

ZAGREB - Policijski službeni u Hrvatskoj juče su otkrili i zaplijenili 136,8 kilograma droge cannabis marihuane, a putnik i suvozač kombi vozila u kojem je droga pronađena su uhapšeni.

"U nedjelju 23. juna u blizini naplatne postaje Novigrad na Dobri, autoputa A1, policijski službenici Direkcije policije koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija zaustavili su kombi vozilo makarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, a kao suvozač u vozilu se nalazio 50-godišnjak, oboje hrvatski državljani. Vizualnim pregledom unutrašnjosti vozila uočeno je više vreća ispunjenih nepoznatom materijom za koju se posumnjalo da bi se moglo raditi o drogi cannabis marihuani. Angažovan je službeni pas za detekciju droga uz pomoć kojeg je izvršen pregled te je dobivena pozitivna reakcija na drogu", navedeno je u saopštenju Policijske uprave karlovačke.

Daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Policijske uprave karlovačke koji su temeljem Naloga sudije istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršili pretragu vozila kojom prilikom je u više vreća pronađeno 136,8 kilograma suve biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani. Pronađena droga biće dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.

Tokom kriminalističkog istraživanja policijski službenici utvrdili su da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske pločice te u odnosu na ove okolnosti policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 30-godišnjak i 50-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti dovedeni na nadležno državno tužilaštvo. U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

U ovoj godini ovo je druga najveća pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području, a podsjetimo prva je bila u aprilu ove godine kada je, takođe na autoputu A-1, zaplijenjeno 170,6 kilograma cannabis marihuane. Kako je saopšteno, ovo je još jedan u nizu rezultat aktivnosti policije koje se provode s ciljem podizanja nivoa bezbjednosti i sprečavanja nezakonitih radnji na autoputu A1.

Rezultate kriminalističkog istraživanja na konferenciji za medije danas su prezentirali zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke Josip Rohaček i voditelj Odjela kriminaliteta droga Bruno Kendjel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije