Ex -Yu

U kosovskom autobusu otkriven dupli bunker pun heroina i cigareta

U kosovskom autobusu otkriven dupli bunker pun heroina i cigareta
Foto: mup.gov.rs | U kosovskom autobusu otkriven dupli bunker pun heroina i cigareta

BEOGRAD - Carinici su 8. decembra 2020. godine na izlazu prelaza Horgoš otkrili i sprečili krijumčarenje 8,4 kilograma heroina i 120 boksova cigareta skrivenih u duplom bunkeru jednog kosovskog autobusa.

Heroin i cigarete su otkriveni pregledom autobusa kosovskog prevoznika sa 6 vozača i 40 putnika koji je saobraćao na liniji AP KiM - Švajcarska.

Pošto su u vozilima istog prevoznika carinici u više navrata otkrivali krijumčarene cigarete tokom prethodnih meseci, postojala je realna mogućnost da će u nekom od narednih navrata doći do pokušaja krijumčarenja još neke robe.

Carinici su autobus uputili na detaljnu kontrolu skenerom, koji je pokazao specijalni, dupli bunker namijenjen krijumčarenju koji je bio smješten u podu, između prednjih točkova autobusa. Konture na snimku skenera ukazivale su na postojanje dva odvojena bunkera, od čega je jedan trebalo da bude paravan za drugi.

Carinici su potom otvorili prvi bunker i u njemu našli 120 boksova cigareta raznih marki, a iza njega drvenu prepreku ispred koje je bio posut biberom u zrnu, pretpostavlja se sa namjerom da od dalje kontrole odvrati službenog psa.

Uklonivši ovu drvenu pregradu, pred carinicima se ukazao prostor obložen stiroporom u koji je bilo smješteno 16 paketa od po oko pola kilograma heroina, pa se radi o ukupnoj količini od 8,4 kilograma.

Nakon što su droga i cigarete otkriveni, o svemu su obaviješteni policija i tužilaštvo, dok je vozač autobusa za vrijeme detaljne kontrole i nakon otkrivanja ovog krivičnog djela, bio potpuno smiren. Na pitanje carinika šta se nalazi u drugom bunkeru, kratko je rekao - čokolada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije