Ex -Yu

U međunarodnoj akciji uhapšeno osam krijumčara ljudi

U međunarodnoj akciji uhapšeno osam krijumčara ljudi
Foto: N.N. | U međunarodnoj akciji uhapšeno osam krijumčara ljudi

BEOGRAD - U Rumuniji, Srbiji i Velikoj Britaniji uhapšeno je osam osoba, od kojih pet državljana Srbije, zbog sumnje da su krijumčarili migrante u Njemačku, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Uhapšeni su državljani Srbije čiji su inicijali P.M. (43), S.S. (41), R.S. (44), S.P. (40) i J.S. (31) zbog sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe počinili krivična djela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Oni su osumnjičeni da su omogućili nedozvoljen tranzit za 79 migranata od Beograda do mjesta Dževrin u blizini Tekije, na granici Srbije i Rumunije, radi njihovog ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Sumnja se da su za ilegalno prebacivanje migranata uzimali od 1.200 do 2.000 evra po grupi, a da su ostvarenu protivpravnu imovinsku korist dijelili međusobno.

Akcija je, nakon višemjesečne međunarodne istrage, sprovedena u saradnji policija Srbije, Njemačke i Rumunije, a posredstvom Evropola.

Međunarodna policijska saradnja bila je ključna za uspjeh ove istrage, koju je pokrenula regionalna kancelarija njemačke Savezne policije u Minhenu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije