Ex -Yu

U požaru na PIK-ovoj farmi dim ugušio 10.000 svinja

U požaru na PIK-ovoj farmi dim ugušio 10.000 svinja
Foto: Printscreen video index.hr | U požaru na PIK-ovoj farmi dim ugušio 10.000 svinja

VINKOVCI - U požaru na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima koji je potpuno ugašen rano jutros, izgorjela su tri od ukupno četiri objekta farme i u njima je stradao dio životinja, a zaposleni su na vrijeme napustili farmu.

"Šteta na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima na kojoj je četvrtak naveče buknuo požar je zasigurno velika, a kolika će tačno biti znaće se nakon obavljenog uviđaja", izjavio je direktor PIK-a Vinkovci Vladimir Džaja dodajući kako su od ukupno četiri, izgorjela tri objekta farme.

"Riječ je o tragičnom događaju u kojem je nažalost stradao i dio životinja koje su se nalazile u objektima. Čim su primijetili požar, naši radnici pristupili su njegovom gašenju", kazao je Džaja dodajući kako će svi radnici s farme u Andrijaševcima biti zbrinuti na drugim farmama dok se ne obnovi proizvodnja u Andrijaševcima.

Policija je u poslijepodnevnim satima otkrila kako je došlo do velikog požara.

"Obavljenim uviđajem na svinjogojskoj farmi u Andrijaševcima u ulici Matije Gupca, gdje je juče, 28. juna, oko 18 sati izbio je požar, utvrđeno je da je do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama rasvjete. Naime, u hali broj 2 došlo je do kvara na električnim instalacijama rasvjete, gdje je požar započeo, a nakon čega se proširio na hale lijevo i desno, od hale br.2. Od posljedica dima, ugušilo se oko 10.000 komada svinja, dok je oko 320 svinja spašeno", saopštili su iz policije.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije