Ex -Yu

U pritvor mu poslali pečenje napunjeno cijanidom

U pritvor mu poslali pečenje napunjeno cijanidom
Foto: Printscreen | U pritvor mu poslali pečenje napunjeno cijanidom

BEOGRAD - Suđenje vođi kavačkog klana Radoju Zviceru, koji je u bjekstvu i za njim se traga, i još 44 optuženih odvija se pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Oni se sumnjiče da su bili dio takozvanog vračarskog klana koji se sumnjiče za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca, kao i pokušaje ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića, za čiju se likvidaciju sudi kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, zatim Samira Divljanovića, Miloša Nilovića Runje, Andrije Zarića i Aresnija Stefanovića, kao i planiranje likvidacije pripadnika kriminalne grupe Strahinje Savića u pritvoru u Bjelom Polju.

Inače, i Savić je obuhvaćen optužnicom zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Šarca, ali je prema navodima optužnice, poslije hapšenja u Crnoj Gori progovorio o ubistvima i istražiteljima otvorio svoj Skaj telefon, zbog čega su oni koji su ga angažovali za likvidacije odlučili da ga otruju.

U pečenje koje mu je sestra odnijela u pritvor, kako se navodi u optužnici, stavili su mu cijanid, ali je on meso pojeo i preživio, jer su otrov stavili u prasetinu dok je još bila vruća, pa se "cijanid apsorbovao".

Optužnicom je obuhvaćena i jedna žena, Aleksandra Čović, inače rođena sestra optuženog Lazara Ilića, koji se sumnjiči da je direktni izvršilac ubistva Šarca u Tržnom centru Ušće i sudi mu se u odsustvu, pošto je u pritvoru u Crnoj Gori. Ona bi danas pred sudom trebalo da iznese svoju odbranu. Na početku suđenja, ona je kratko izjavila da je razumjela optužnicu ali da nije kriva. Tužilaštvo je inače tereti da je učestvovala u pripremi ubistva Savića u pritvoru u Crnoj Gori.

“Na prethodnom suđenju, odbranu je iznelo petnaestak optuženih, među kojima je i Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić. Svi saslušani do sada, osim Marka Drakule, koji je priznao da je 7. oktobra 2019. podmetnuo eksplozivnu napravu ispod "poršea" Lazara Vukićevića, negirali su navode optužnice. Drakula, koji je sin poznatog pankera Nebojše Drakule, frontmena grupe "Direktori", izjavio je da mu je namjera bila samo da ošteti automobil ali da nikoga ne povrijedi”, podsjeća sagovornik Kurira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije