Ex -Yu

U velikoj akciji u Kruševcu "pala" Jotkina grupa?

U velikoj akciji u Kruševcu "pala" Jotkina grupa?
Foto: MUP Srbije | U velikoj akciji u Kruševcu "pala" Jotkina grupa?

KRUŠEVAC - U velikoj akciji policije u Kruševcu uhapšeni su članove tzv. Jotkine grupe, javljaju "Večernje novosti".

Prema saopštenju MUP-a, uhapšeno je devet osoba, osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, ubistvo, iznuda i pranje novca.

Uhapšeni su Z. J. (64), I. G. (46), S. R. (26), V. P. (25), I. P. (22), M. J. (36), S. P. (44) i M. V. (56) iz Kruševca, kao i S. Z. (43) iz Beograda i N. J. (57) iz okoline Boljevca.

"Sumnja se da je Z.J. bio organizator kriminalne grupe, čiji je član S.R. osumnjičen za ubistvo sedamdesetjednogodišnjeg muškarca iz Kruševca. I.G. je osumnjičen da je S.R. dovezao na mesto ubistva, a Z.J. da organizovao skrivanje i prebacivanje S.R. u Bosnu i Hercegovinu. Osumnjičeni S.Z., I.P. i V.P. se terete da su takođe pomogli S.R. nakon izvršenja ovog krivičnog dela", navedeno je u saopštenju policije.

Z. J. se sumnjiči i da je tokom 2018. godine od jednog muškarca iz okoline Kruševca, uz primjenu fizičke sile i zastrašivanja tražio novac na ime navodnog duga.

Takođe, M. J., supruga Z. J., je, u namjeri da prikrije nezakonito porijeklo novca, zaključila ugovor o zajmu 300.000 evra sa uhapšenim N. J. sa obavezom plaćanja mjesečne kamate. Ona se sumnjiči i da je zemljište koje je prethodno dobila na poklon prodala jednom privrednom društvu čiji je direktor otac osumnjičenog N. J. i to za iznos daleko veći od procijenjene tržišne vrijednosti.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Zoran Jotić Jotka (64) uhapšen je danas zbog sumnje da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71) u tom gradu, pišu "Novosti".

Ždrokinac je izrešetan u junu prošle godine u kruševačkom naselju Prnjavor nedaleko od ulaza u hotel "Golf" samo mjesec dana nakon što je u kafiću "Arabika" u centru grada likvidiran njegov sin Vojin Stanković (41).

Zoran Jotić Jotka (64), navode "Novosti", uhapšen je u policijskoj akciji 18. jula i dugo godina važio je za šefa kruševačkog podzemlja.

On je na robiji proveo petnaest godina, koliko je iznosila jedinstvena kazna Specijalnog suda u Beogradu u dva predmeta, za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda da bi izdejstvovao blažu kaznu.

Uhapšen je bio i 2003. godine u policijskoj akciji "Sablja", sprovedenoj poslije ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, i prvi je vođa grupe koji je iz te akcije izašao na slobodu.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije