Ex -Yu

Ubijen jedan od napadača na policiju, napeto u selu Banjska i oko njega

Ubijen jedan od napadača na policiju, napeto u selu Banjska i oko njega
Foto: Tanjug | Ubijen jedan od napadača na policiju, napeto u selu Banjska i oko njega

Kosovska policija potvrdila je da je u razmjeni vatre kod Banjske ubijen jedan od napadača.

U svom posljednjem saopštenju policija navodi da je situacija na sjeveru Kosova i dalje napeta.

Situacija u ataru sela Banjska je i dalje napeta, navodi se u saopštenju i dodaje da je ubijen jedan od napadača na policijske jedinice, pozivajući istovremeno napadače da se predaju.

"Kriminalne grupe s vremena na vrijeme vatrenim oružjem napadaju policijske jedinice na terenu koje, uprkos napadima na njih, nastavljaju svoj angažman stvaranjem bezbednosnog ambijenta", navodi se u saopštenju.

"Značajan broj profesionalnih napadača, maskiranih i uniformisanih u različitim uniformama, naoružanih teškim naoružanjem, granatama, vojnim oruđem (zoljama), pojedinim oklopnim vozilima, koristi različite privatne prostore i predmete, uključujući u i oko manastira u Banjskoj, za nošenje, kretanje, sklonište i pozicioniranje za pucanje na policijske jedinice", dodaje policija, prenosi RTS.

Tvrdi da su "policijske jedinice u samoodbrani i zaštiti građana tog područja, prinuđene da reaguju na kriminalne grupe, gde je, prema dosadašnjim informacijama, jedan od napadača ubijen".

Pozivajući se na nastalu situaciju i okolnosti, policija je iz bezbjednosnih razloga zatvorila za saobraćaj dva administrativna prelaza na sjeveru (Jarinje i Brnjak), pa poziva sve građane da koriste ostale punktove.

Policija ističe da se nastavlja saradnja i koordinacija sa nadležnim domaćim i međunarodnim institucijama, u cilju održavanja reda i javne bezbjednosti, kao i izvođenja pred organe pravde izvršilaca kontinuiranih napada na policijske službenike, a istovremeno vrijeme ih poziva da se predaju pred organima reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije