Ex -Yu

Učenici i roditelji protestuju, traže objašnjenje za nule na ispitu

Učenici i roditelji protestuju, traže objašnjenje za nule na ispitu
Foto: Printscreen | Učenici i roditelji protestuju, traže objašnjenje za nule na ispitu

Dio učenika koji su dobili 0 bodova iz eksternog maturskog ispita iz CSBH, navodno zbog prepisivanja, i njihovi roditelji protestovali su danas u Ispitnom centru pored Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Oni su uputili dopis ministru prosvjete Miomiru Vojinoviću da ih primi na sastanak.

"Ovdje smo u Ispitnom centru radi podrške našoj djeci, pozivamo sve roditelje i djecu da uđu unutra, pozivamo ministra Vojinovića koji je uzeo u ruke budućnost naše djece. Nećemo napustiti Ispitni centar, dok nam se ministar ne obrati", rekla je predstavnica roditelja učenika gimnazije sa Žabljaka Slađana Knežević, prenose Vijesti.

Ona je dodala da prema informacijama koje đaci nezvanično imaju, 533 učenika su dobila 0 bodova.

"Niko ih nije opominjao tokom ispita. Telefoni su im oduzeti prije početka ispita. Crna Gora je juče doživela najveće poniženje jer je ugrožen obrazovni sistem, i generaciji 2004. su oduzeti snovi", kazala je ona.

Više stotina maturanata dobilo je 0 bodova iz eksternog matuskog ispita iz CSBH, navodno zbog prepisivanja, podsjeća podgorički dnevnik.

Više njihovih roditelja javilo se redakciji "Vijesti", tvrdeći da nadležni navodno nisu imali mogućnost da utvrde ko je od đaka prepisivao s obzirom na to da nijedan od učenika koji je dobio 0 bodova "nije ni opomenut tokom ispita".

Prema nezvaničnim informacijama, nulom su ocijenjeni i neki đaci generacije pojedinih škola na sjeveru Crne Gore.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije