Ex -Yu

Ugljanin priznao Kosovo, zove Pacolija da posjeti Novi Pazar

Ugljanin priznao Kosovo, zove Pacolija da posjeti Novi Pazar
Foto: Ilustracija | Ugljanin priznao Kosovo, zove Pacolija da posjeti Novi Pazar

PRIŠTINA - Bošnjačko nacionalno vijeće Sulejmana Ugljanina pozvalo je Bedžeta Pacolija da u svojstvu "ministra spoljnih poslova Republike Kosovo" posjeti Novi Pazar.

Pacoli je ranije danas izjavio da postoji mogućnost da posjeti Novi Pazar, ako mu to budu dozvolile vlasti u Beogradu, prenijela je TV Kljan Kosova.

Ta TV je kasnije objavila faksimil pisma, u koje je imala uvid, a kojim se Pacoli, poziva da 21. i 22. jula posjeti Bošnjačko nacionalno vijeće, Novi Pazar i druge opštine sandžačke opštine.

"Imajući u vidu opredjeljenost svih država Zapadnog Balkana ka evropskim i evroatlantskim integracijama kao i značaj uspostavljanja trajne stabilosti na području Zapadnog Balkana, smatramo afirmativnim da Vi u svojstvu zamjenika premijera i ministra spoljnih poslova Republike Kosova posjetite Bošnjačko nacionalno vijeće, Novi Pazar, kao i druge sandžačke opštine", stoji u pismu, koje je potpisao sekretar Savjeta Mirza Hajdanović.

Navodi se još da bi Pacoli svojim dolaskom "učinio veliku čast" Bošnjačkom nacionalnom vijeću, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka.

Inače, Bošnjačkim nacionalnim većem rukovodi Sulejman Ugljanin, lider SDA Sandžaka i bivši ministar u Vladi Srbije.

Inače, Ugljanin je lider dijela Bošnjaka u Sandžaka, rođen 20. novembra 1953. u tadašnjoj Kosovskoj Mitrovici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije