Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Ugljen monoksid uzrok trovanja na Hvaru, djeca i dalje ugrožena

Ugljen monoksid uzrok trovanja na Hvaru, djeca i dalje ugrožena
Foto: kbsplit.hr | Ugljen monoksid uzrok trovanja na Hvru, djeca i dalje ugrožena
N.N.

Na press konferenciji je potvrđeno da su djeca i dalje životno ugrožena te da je uzrok trovanja vjerojatno na brodu na Hvaru ugljen monoksid.

"Djevojčica i dječak su i dale životno ugroženi s višeorganskm zatajenjem, i dalje su na respiratoru, intenzivno liječenje se nastavlja. Prema pristiglim nalazima povišena je razina karboksihemoglobina što može biti posljedica udisanja ugljičnog monoksida", rekla je liječnica Polić. Nešto kasnije na upit novinara o visini karboksihemoglobina rekla je kako te vrijednosti nisu "životno opasne".

"Kad je netko životno ugrožen, onda znači da je ishod neizvjestan", dodala je na pitanje novinara koliko je stanje opasno.

"Troje bolesnika, majka djece koja je imala najteži kliničku sliku, njeno stanje danas je bolje, no to je daleko od dobroga. Ovo drugo dvoje, od kojih je jedan i liječnik, ujedno i gradonačelnik tog gradića odakle potječu, su bolje, oni su bili praktički u dnevnoj bolnici, ali će sutra doći ponoviti nalaze", rekao je Dolić.

Na press konferenciju došao je Milan Kujundžić te doktori Ante Srzić, infektolog, Krešimir Dolić, Branka Polić, načelnik dječje intenzivne.

(NN/index.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije