Ex -Yu

Uhapšen Remzi Šalja, sljedeća stanica Hag

Uhapšen Remzi Šalja, sljedeća stanica Hag
Foto: Ilustracija | Uhapšen Remzi Šalja, sljedeća stanica Hag

PRIŠTINA - Jedan od lokalnih komandanata terorističke OVK Remzi Šalja, koji je u januaru "nestao" poslije poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu, uhapšen je na za sada nepoznatoj lokaciji, javljaju prištinski mediji, prenosi "RTS".

Hapšenje prvog bjegunca od novog suda za ratne zločine potvrdio je njegov advokat Natal Buljakaj, ali nije mogao da pruži dodatne informacije o mjestu i okolnostima pod kojima je on uhapšen.

Šalja je poziv za saslušanje u Hagu dobio još u decembru, ali je nestao nedugo pošto je objavio da se neće predati tom tribunalu.

Prema optužnici tužilaštva u Prištini, Šalja je nedaleko od Suve Reke sredinom 1998. godine učestvovao u otmici Hadžija Pertešija, čije je tijelo pronađeno nekoliko dana kasnije u obližnjem selu Dulje.

Specijalni sud za zločine OVK uputio je Šalji poziv za saslušanje sredinom decembra, ali je on odmah rekao da se neće pojaviti u Hagu.

Pozivi za saslušanje u Hagu do sada su upućeni na adrese desetak bivših komandanata OVK, uključujući nekadašnjeg šefa glavnog štaba Sulejmana Seljimija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije