Ex -Yu

Uhapšen i treći napadač na Srbe u Supetru na Braču

Uhapšen i treći napadač na Srbe u Supetru na Braču
Foto: Ilustracija | Uhapšen i treći napadača na Srbe u Supetru na Braču

Splitska policija saopštila da je u petak navečer uhapsilia i treće lice koja je sudjelovala prije nekoliko dana u napadu na sezonske radnike (Srbe) u Supetru na Braču, a riječ je o 19-godišnjaku.

Iz policijske uprave splitsko-dalmatinske naveli su kako su daljnjim kriminalističkim istraživanjem napada na sezonce, koji se dogodio 9. juna oko 4 sata u Supetru, u koordinaciji s nadležnim Opšinskim državnim tužilaštvom u Splitu uhapsili i doveli u službene prostorije policije​ i trećeg napadača.

"Riječ je o 19-godišnjem  hrvatskom državljaninu za kojeg je utvrđena sumnja  da je zajedno s već prijavljenim 22-godišnjakom i 19-godišnjakom počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja u svezi s kaznenim djelom zločina iz mržnje, te da je po dovršenom kriminalističkom istragom predan pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku istragu u cilju identifikacije još jedne osobe za koju se sumnja da je sudjelovala u navedenom događaju", stoji u policijskom saopštenju.

Policija je već prije kazneno prijavila 22-godišnjaka i tri godine mlađeg mladića za zločin iz mržnje, a stariji izgrednik je zbog kaznenog djela nanošenja teže tjelesne povrede od zamjenika Opšinskog državnog tužioca dobio mjeru zabrane po kojoj se ne smije približiti na 150 metara​ supetarskom vatrogascu (26) kojeg je ozlijedio​, dok je 19 - godišnjak uz kaznenu prijavu zbog zločina iz mržnje i prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru iz Zakona o suzbijanju diskriminacije. ​

U napadu na sezonce među kojima su bili i Srbi sudjelovalo je više osoba koji su, prema izjavama svjedoka, tražili "gdje su Srbi". Momke i djevojku su oborili na pod i cipelarili, a od daljnjih ih je povreda spasio taksist. Incident se dogodio nakon Torcida kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije