Ex -Yu

Uhapšen muškarac koji je komšiju polio benzinom i zapalio

Uhapšen muškarac koji je komšiju polio benzinom i zapalio
Foto: Image by Free-Photos from Pixabay | Uhapšen muškarac koji je komšiju polio benzinom i zapalio
N.N.

D.Z. (58) iz Dublja, kod Bogatića, koji je u subotu naveče oko 21 sat benzinom polio i zapalio komšiju M.R. (62) policija u Bogatiću je locirala i uhapsila u nedjelju oko 18 sati.

Uprkos intenzivnoj policijskoj potrazi, u koju je bilo uključeno više policijskih patrola, D.Z. je izbjegavao hapšenje sve do nedjelje naveče kada ga je patrola pronašla u jednoj kolibi na periferiji Dublja, prema Zminjaku.

D.Z. je u subotu u alkoholisanom stanju, sa ranije pripremljenom flašom benzina i upaljačem, došao pred kuću komšije M.R. Pozvao ga je da izađe i poslije kraće svađe polio benzinom i zapalio.

Nesrećni čovjek je prebačen u šabačku bolnicu sa opekotinama drugog i trećeg stepena na 60 odsto tijela, od glave do nogu.

"Zbrinut je u intenzivnoj nezi, pošto je u teškom stanju, priključen je na mehaničku ventilaciju i nakon što je njegovo stanje stabilizovano transportovan je na Klinku za plastičnu hirurgiju u Beograd", rekli su u šabačkoj bolnici.

U Dublju mještani nerado komentarišu nesvakidašnji obračun komšija koji žive preko puta. Navode da je D.Z. prije nego što se uputio kod komšije cijelo veče sjedio u kafani i pio, a kasnije izgubio skrivajući se od policije.

Navodno je u nedjelju ujutro sa porodicom stupio u kontakt i poručio da se živ neće vratiti kući.

Sa lisicama na rukama je priveden u policijsku stanicu u Bogatiću, a u ponedjeljak će uz krivičnu prijavu za pokušaj ubistva biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

(Telegraf)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije